TOP-10 točená Plzeňský Prazdroj , nejlepší hospody Česká republika
#pivnislavnosticz
Pokud chcete ochutnat vynikající čepovanou plzeň, máme pro Vás několik tipů na hospody, kde čepovat pleň opravdu umí a záleží jen na vás zda s námi budete souhlasit.
1. Jelínkova Plzeňská pivnice-Charvátova 33/1, 11000 Praha 1 - Nové Město
Jako psát o teorii relativity a slovem nezmínit Einsteina. Naprosto stejné by bylo psát o plzeňském pivu a vynechat pivnici U Jelínků. Naprostá klasika, kde je problém si sednout, a když si chcete rezervovat stůl, pak to jde většinou jen přímo na místě a zapíšou si vás pěkně postaru do rezervační knihy. Plzeň tam točí od roku 1926 a taliána s chlebem by si k ní měl dát snad i vegetarián.
Plzeň v Plzni, lék v Lékárně. Pivo je přece lék, to dá rozum, názory se mohou různit leda v tom, po jakých dávkách ho užívat. Každopádně lék lze v tomto případě brát a být přitom obklopen historií – šenk sídlí v domě patřícím do první plzeňské zástavby na městském rynku a dřív tam byla skutečná lékárna
„Andělíček a každý výčepák je archanděl Gabriel a andělíčci roznášejí krásná piva, ale to nejsou piva, to je svatá Eucharistie. Všichni tady jsou vyvolení a všichni jsou Beránci Boží a všichni přijímají tělo i krev Páně v podobě řízného piva a něžné smetanové pěny.“ Dodávat cokoli dalšího k vyznání Bohumila Hrabala, největšího českého spisovatele 20. století, by bylo nepatřičné. Zbývá dát si plzeň v jeho domovské hospodě
Knajpa, co má hercnu, kde vám natočí betelné škopek. Tak popisuje „Blaženu“, jak se hospodě říká, kolegyně Michaela Židlický, a protože v moravské metropoli žije, přísahá na to, že právě tady je nejlepší plzeň ve městě. Přísaze lze jistě věřit – návštěvy „Blaženy“ rozhodně neskončí průšvihem jako Brno
Jeden nejmenovaný novinář (můj šéfredaktor) mi jednou povídal: „Chtěl bych celé dny prosedět U Kocoura! Pít pivo a už se odtud nikdy nezvednout!“ Ne že by se nadřízeným nemohlo odporovat, ale stačí si dát U Kocoura jedno a pochopíte, že v tomto případě nenajdete žádný protiargument. A dáte si okamžitě druhé.
Dva návštěvníci Prahy vedle mého stolu před časem brblali nad cenou zdejšího piva (54 korun za půllitr) a vyvozovali z toho cosi neblahého o Praze a Pražanech obecně. Rozhořčení zapili hořkým nápojem, ihned poté jeden z nich vyhrkl: „Ty vole, tohle pivo za ty peníze stojí!“ A vážně stojí, ať sním svůj klobouk, jestli jsem vám lhal.
Stodolní? Raději Kolejní! Na téhle adrese najdete nejlepší Pilsner Urquell v Ostravě. Stvrzuje to ocenění Hvězda sládků za skvělou péči o čepované pivo. S Ostravou toho Hrabal příliš společného nemá, ale když před vás v téhle restauraci půllitr postaví, vytanou vám automaticky jeho věty: „To není pěna, to je šlehaná smetana, to není smetana, to je chladivý puding, to není puding, to je sám parádní gól. Pane vrchní, panenkomarjá, co jste mi to přinesl v tom půllitru za krásu!“
10. PUOR Plaudit Restaurant & Pizzeria-Hrazená 900/20, 46007 Liberec III-Jeřáb
Lidé provozující moderní gastro podnik vybudovaný z objektu bývalé textilky sebevědomě sami o sobě prohlašují, že nabízí nejlepší tankovou plzeň v Liberci, a je velmi příjemné prověřit, zda nelžou. Výsledek testu? Ne, nelžou
Zdroj: pivovar cz
Komentáře
Okomentovat