Oslavte s námi 300 let pivovaru ve Znojmě!

Znojmo slaví významné výročí. Roku 1720 byl vystavěn městský pivovar v místě prvního hradního nádvoří, kde se nachází rotunda svaté Kateřiny. Letos tak uplyne 300 let od doby, kdy vznikl nynější areál pivovaru, kam se postupně stáhla veškerá výroba piva ve městě. Oslavte toto krásné výročí s námi!
Areál pivovaru, který byl mnohokrát přestavován a upravován až do dnešní podoby, je svou polohou vstupní branou k rotundě sv. Kateřiny a znojemského hradu a tím pádem i nejcennějším místem v centru historického města, kam zavítá desetitisíce místních i turistů každý rok. 

Zabydlel se tu nejen Znojemský městský pivovar, který tu v roce 2015 obnovil výrobu piva, ale otevřela se tu také Expozice pivovarnictví a oblíbeným místem se během pár měsíců stala také Enotéka znojemských vín. 

Ale zpět k pivu! Město Znojmo, Znojemská Beseda a Znojemský městský pivovar připravili na sobotu 1. srpna pořádnou oslavu, u které rozhodně nemůžete chybět! Na stage u rotundy proběhne v 16:00 slavnostní zahájení akce, křest a dražba pivního speciálu „1720“. Pak už se tady rozjede pravá hudební zábava: 16:30 Guns’N‘Roses tribute Czech Republic, 18:00 Irnis, 19:30 Jaksi Taksi a 21:00 Circus Brothers. 

Ulice Hradní se promění v Beerfest, kde najdete kompletní nabídku piv Znojemského městského pivovaru. Těšit se můžete i na pivní soutěže, řízené degustace piva se sládky a kdo bude chtít, bude si moct vytvořit vlastní etiketu na vlastnoručně načepované pivo, čímž si odnese originální suvenýr. Exkurze pivovarem budou v tento den zdarma a budou probíhat každou půlhodinu. 

Pivovarská Zahrádka nabídne kompletní nabídku piv a speciální menu k 300 letům pivovaru. Atmosféru tu navíc zpříjemní živá hudba. 

V září a na podzim chystá radnice další program k oslavám tohoto významného výročí. V areálu pivovaru bude umístěna výstava pod názvem Minulost, současnost a budoucnost pivovaru ve Znojmě, areál pivovaru bude také hlavním dějištěm zářijových Dnů evropského dědictví i doprovodného programu listopadového Dne otevřených dveří radnice.

Zdroje: znojmocity cz, pivniobzor cz ,  zpravy pivovary info

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Festival minipivovarů-První Pivní Máj (Břevnovský Klášter)-04-05/09/2021

TOP - 5 pivnislavnosticz září 2019

Pivovar Platan slaví 480 let

Zimní pivní festival Oslavany

Počernický Oktoberfest 2019- 11.10.2019 - 20.10.2019

Slavnostní naražení velikonočního piva Břeclav

Den otevřených dveří pivovaru Ferdinand 2023

Den otevřených dveří v Chrámu Chmele a Piva Žatec

Pivní Kamenice nad Lipou - 06.09.2019 - 07.09.2019